Big Brother-hushållsmedlemmar i Nigeria får 500 $ Bitcoin-belöning efter kryptoquiz-uppgiften

Hushållsmedlemmar till den populära reality-tv-serien Big Brother i Nigeria skulle ha en bra kryptohistoria att berätta för sin tid i huset efter att de alla fick 500 dollar i värde av Bitcoin Code som prispengar.

Åtton hushållskamrater som deltog i frågesporttävlingen var alla deklarerade vinnare av frågesporten efter att ha besvarat frågor angående kryptokurser och lagt fram en presentation av den digitala tillgången.

Hushållskamraterna under frågesporten berättade för publiken om användningsfallet för Bitcoin som till exempel uppsättning av lufttid och betalningar online. Hushållskamrater var också tvungna att delta i en utmaning att skapa originalradiojinglar.

Frågor som vad är en Bitcoin plånbok, hur fastställs priset på Bitcoin? Besvarades och de utsåg de fem bästa kryptokurserna. Husmän ombads också att rita en skiss som visar en Bitcoin plånbok.

Segmentet av showen sponsrades av Patricia, ett kryptobörsföretag som är verksamt i Nigeria och Ghana. Företagets partnerskap med BBN indikerar ett massivt steg mot att öka kryptokännedom i Nigeria.

Utforska Nigeria kryptomarknad genom Big Brother Nigeria

Nigeria är fortfarande den största kryptomarknaden i Afrika med handelsvolymer flera gånger mer än sin närmaste rival. Data från kryptoföretag visar att Nigeria står för över 50 procent av de omsatta volymerna.

Vissa människor tror dock att Patricias partnerskap med Big Brother Nigeria (BBN) för att söka nya användare är en gyllene möjlighet som utnyttjas. Advokat och generalsekreterare med intressenterna i Blockchain Technology Association of Nigeria ( SIBAN) , senator Ihenyen, delar denna känsla.

Ihenyens syn på kryptoökning i Nigeria

Advokaten påpekar att Big Brother Nigerias räckvidd att vara en av de mest bevakade programmen i landet är en anledning till att han är optimistisk om den potentiella effekten av Bitcoin-frågesporten. Showen samlade 240 miljoner röster under tidigare säsonger, med 50 miljoner av det kommer bara i den sista veckan.

Han förklarar vidare att BBN- uppvisningen vädjar väldigt mycket till miljontals ungdomar i nigerianska, utan tvekan om att cryptocurrency-frågesporten skulle göra att de som inte visste något om cryptocurrencies skulle bli nyfikna.

Han berömde vidare Patricia krypto-utbyte för att ha tagit ett ovanligt tillvägagångssätt i sin kampanj för att föra Bitcoin till massorna.