CEO van BTCS legt uit hoe het bedrijf de $1M in Crypto Assets heeft overtroffen.

BTCS Inc. is een beursgenoteerd cryptocurrency en blockchain bedrijf dat onlangs de $1 miljoen mijlpaal in crypto activa onder beheer (AUM) overtrof. De mijlpaalprestatie komt na crypto-prijzen die van de midden maartineenstorting (Zwarte Donderdag) zijn teruggekregen. Rapporten geven aan dat Bitcoin-gerichte crypto hedgefondsen beter presteren dan hun meer traditionele tegenhangers. BTCS is van plan om een weloverwogen aanpak te volgen voor het diversifiëren van de huidige cryptokredietholdings. De aandelen van BTCS stijgen met meer dan 215% op jaarbasis.

In een diepgaand interview met Charles Allen, CEO van BTCS, deelt hij zijn visie op de crypto-markt en de manier waarop BTCS zijn positie in de industrie weet te versterken. In de woorden van de heer Allen, BTCS Inc. (OTCQB: BTCS) is een van de eerste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven die zich richt op digitale activa en blokketentechnologieën. Het bedrijf concentreert zich op drie branches:

Het opbouwen van een portfolio van digitale activa met een sterke focus op sterk verstorende verticalen

Actief kijken naar acquisities in de blokketen ruimte, en;
Het ontwikkelen van een digitaal asset data analyse platform gericht op het leveren van cruciale informatie aan gebruikers, waardoor het volgen van meerdere digitale asset beurzen en portemonnees mogelijk wordt om portfolio posities samen te voegen tot een enkel platform om prestaties en risicomaatstaven te bekijken en te analyseren.
Dit zes jaar oude bedrijf wordt gedreven door het geloof van zijn team in crypto- en blokkadetechnologieën en hoe die de wereld op een diepgaande manier zouden kunnen veranderen. Volgens de heer Allen is het uiteindelijke doel van BTCS de blootstelling van het grote publiek aan investeringen via hun openbare onderneming.

De laatste 6 jaar zijn inderdaad een ruwe rit geweest, in die tijd hebben we op een of andere manier blootstelling gehad aan bijna elk aspect van de crypto ruimte, inclusief eCommerce, mijnbouw, portemonnees, betalingsverwerking en geldautomaten om er maar een paar te noemen. Door deze ervaringen en openhartig enkele mislukkingen, hebben we echt ingebeld in wat we geloven dat een uitzonderlijk bedrijfsmodel is voor een publiek crypto-gericht bedrijf. We hebben een extreem lage burn in vergelijking met onze publieke collega’s en worden niet belast door alle operationele risico’s van de mijnbouw of andere kostbare pre-investeringen buiten de horizon.

Charles heeft ook commentaar gegeven op de effecten van COVID-19 in de industrie en hoe BTCS de moeilijkheden heeft overwonnen die met de wereldwijde pandemie zijn ontstaan.

De effecten van COVID op de wereldeconomie zijn nog steeds niet zichtbaar. We verwachten een voortzetting van de reddingsoperaties van de overheid en een verdere devaluatie van de fiatvaluta’s in de hele wereld. Als zodanig geloven we dat beleggers op zoek zullen gaan naar schaarse activa zoals Bitcoin Trader en Ethereum als een opslagplaats voor waarde. Na verloop van tijd zou dit moeten leiden tot een meer algemene invoering van bepaalde digitale activa, wat waarschijnlijk zal resulteren in een aanzienlijke prijsstijging.

Als het gaat om beleggen, lijken mensen altijd te zoeken naar manieren om hun geld af te schermen van inflatie en een winst te behalen die groter is dan wat een financiële instelling kan bieden. Als doorgewinterde belegger bood Charles zelf zijn standpunt aan over waarom investeren in blokketen- en crypto-gerelateerde bedrijven een goede keuze is om portefeuilles te diversifiëren. Volgens de CEO van BTCS is de blokketentechnologie bedoeld om de manier te veranderen waarop we een wereldwijde overdracht van activa doen, zonder tussenpersonen, en zo een duurzame oplossing te bieden voor bijna elke bestaande industrie, waarbij de kosten worden verlaagd en de efficiëntie en veiligheid worden verbeterd.

Charles gaat verder met uit te leggen hoe BTCS beleggers blootstelling aan cryptocurrencies biedt en een veilige manier om te investeren in deze markt. Het bedrijf biedt een gediversifieerd businessplan dat een meerwaarde zou moeten bieden die verder gaat dan wat een bank de gemiddelde Joe zou kunnen bieden.

Op de vraag naar het traditionele financiële systeem in de VS en de bekende problematische relatie met de crypto-markt, deelde de heer Allen zijn visie op de zaak:

Meer vooruitstrevende instellingen in de banksector omarmen het, terwijl anderen aan de zijlijn zitten met een meer afwachtende houding. Ik denk echter dat iedereen de techniek in de gaten houdt uit angst te worden achtergelaten. Over het geheel genomen denk ik dat de weg naar transformatie langzaam zal gaan, aangezien veel grotere instellingen diep geworteld zijn in oude systemen of zeer risicomijdend zijn.

Hoe BTCS de $1 miljoen mijlpaal heeft overtroffen…

Tijdens dit interview met Charles konden we het niet laten om hem te vragen hoe BTCS deze mijlpaal in zo’n korte tijd heeft overtroffen. Volgens de CEO haalde het bedrijf meer dan 1 miljoen dollar op, waardoor ze hun Bitcoin- en Ethereum-holdings drastisch konden verhogen. Vanaf 5 augustus 2020 steeg de reële marktwaarde van hun digitale activa onder beheer tot meer dan $1,5 miljoen, een stijging van 50% ten opzichte van de kostenbasis. Bovendien vermeldt Charles dat het bedrijf van plan is om zijn digitale-activaportefeuille uit te breiden tot buiten BTC en ETH, maar dat het op dit moment zeer voorzichtig is vanwege de economische onzekerheid. Het plan, zoals uitgelegd door de heer Allen, is om zich te richten op digitale activa in zeer verstorende verticalen zoals cryptocurrencies, slimme contracten, ivd, computer- en gegevensopslag en waar mogelijk op de protocollaag.

Ondanks de onzekerheden van de toekomst is Charles Allen zeer optimistisch over zowel Bitcoin als Ethereum, vooral in de komende maanden, aangezien beide cryptocurrencies een grote groei hebben laten zien in 2020. Bovendien bestudeert BTCS ook kleinere projecten zoals penningen die in de toekomst een groot voordeel zouden kunnen opleveren. Het digital asset bedrijf is naar verluidt ook bezig met de ontwikkeling van een eigen intern platform voor data-analyse van digitale activa voor de consument. Nu de crypto ruimte nog in de kinderschoenen staat, worden prijs benchmarks, indices, handelsvolume en andere belangrijke metrieken nog verfijnd.