Elon Musk grubler over Tesla som setter milliarder i Bitcoin

Elon Musk grubler over Tesla som setter milliarder i Bitcoin, og spør om slike store transaksjoner er mulige

Tesla og Spacex-sjef Elon Musk laget en serie tweets om bitcoin på søndag. En av dem gjelder om det er mulig å kjøpe bitcoin i „store transaksjoner“, spesielt Bitcoin Up for Tesla å konvertere sine amerikanske dollarreserver til bitcoin. Microstrategys administrerende direktør fortalte Musk at dette trekket ville være en $ 100 milliarder dollar fordel for Teslas aksjonærer som ville vokse til en $ 1 billion dollar fordel.

Elon Musks Bitcoin Tweets

Elon Musk tvitret om bitcoin flere ganger på søndag, og startet med „Bitcoin er mitt sikre ord“, og gjorde den samme vitsen som han tidligere gjorde ved flere anledninger. Denne gangen fulgte han opp med „Bare tull, hvem trenger et trygt ord uansett?“ Hans første tweet høstet over 6,1 000 kommentarer i skrivende stund. Det hadde blitt retweetet mer enn 21,1 tusen ganger og likte 210,1 tusen ganger.

Noen timer senere twitret Musk om bitcoin og dogecoin. En tweet lyder: „Bitcoin er nesten like bs som fiat-penger,“ som mange kommentatorer har tatt som en kjærkommen fornærmelse mot statlige penger, spesielt amerikanske dollar. En annen tweet sier: „Ett ord: Doge.“

Musk svarte også på en bitcoin-prediksjon laget av Twitter-bruker Mark Calloway. „Jeg spår et krasj, jeg spår også at det vil nå $ 50 000 i [de] neste fem årene,“ skrev han. Tesla-sjefen svarte: „Høres riktig ut.“

Elon Musk grubler over Tesla som setter milliarder i Bitcoin, og spør om slike store transaksjoner er mulige

Musk tvitret deretter et bitcoin-meme som tiltrukket Microstrategy-sjef Michael Saylor til å kommentere noen timer senere. Saylor har blitt en ivrig bitcoin-talsmann etter å ha gjort kryptovalutaen til sitt milliardsselskaps primære reservekapital.

Microstrategy-sjefen sa til Musk: “Hvis du vil gjøre aksjonærene dine en fordel på 100 milliarder dollar, konverter $ TSLA-balansen fra USD til BTC. Andre firmaer på S&P 500 vil følge din ledelse, og med tiden vil det vokse til å bli en billion dollar fordel. ” Musk svarte på Saylor:

Er så store transaksjoner muligens?

Saylor svarte: “Ja. Jeg har kjøpt over 1,3 milliarder dollar i BTC de siste månedene og vil gjerne dele spillboken min med deg offline – fra en rakettforsker til en annen. ” En rekke andre ringte inn for å svare på Musks spørsmål, inkludert Binance-sjef Changpeng Zhao, som anbefalte sin egen utveksling til Musk. „Sannsynligvis ikke en god ide å gjøre det i en transaksjon, men kan definitivt gjøres,“ bemerket han.

Musks bitcoin-spørsmål har utløst mye spekulasjoner på sosiale medier om at Spacex-sjefen snart kan kjøpe en stor mengde bitcoin, muligens gjennom selskapet Tesla. Noen tror imidlertid at Musk ikke var seriøs med å kjøpe bitcoin med Teslas penger. Gullbug Peter Schiff mente for eksempel: ”Det virker som om Elon Musk bare tullet med å utsette Tesla-aksjonærer for bitcoin. Så jeg trenger ikke å overbevise styret om ikke å gjøre Tesla til en dobbel boble.